• icon
  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

BLOG

Η νέα τάξη πραγμάτων στην Εστίαση και ο ρόλος του Street Food

Η κρίση έπληξε ιδιαίτερα σκληρά τις εστιατορικές επιχειρήσεις στη χώρα μας, καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου απεδείχθησαν εντελώς απροετοίμαστοι να αντιμετωπίσουν την αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών, με κύρια χαρακτηριστικά τη μείωση του μέσου όρου της απόδειξης και την στροφή των καταναλωτών σε city ή street food concepts. Οι μόνοι επιζήσαντες είναι όσοι αναπροσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα και κατάφεραν να μειώσουν το κόστος λειτουργίας, με οικογενειακές ή λιτές δομές.

Το ιδανικό μείγμα για αύξηση των πωλήσεων

Σκεφτήκατε ποτέ, πως μπορεί να επηρεαστεί ο κάθε σας πελάτης από παράγοντες που μπορεί να φαντάζουν ανούσιοι και ίσως ανάξιοι προσοχής;;; Και όμως, ευτυχώς, υπάρχουν άνθρωποι και ερευνητές που ασχολούνται ακριβώς με αυτό. Με μικρά δηλαδή σημεία - κλειδιά ανθρωπολογικού και ψυχολογικού ενδιαφέροντος, που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τις πωλήσεις.

Επιλογή και αξιολόγηση προμηθευτών

Στα σύγχρονα απαιτητικά και συνεχώς μεταβαλλόμενα επιχειρηματικά περιβάλλοντα έχει διαπιστωθεί ότι για την ικανοποίηση μίας συγκεκριμένης προμηθευτικής ανάγκης, είναι απαραίτητο να επιτευχθεί μία ελάχιστη προσέγγιση στην μεθοδολογία της απόκτησης πληροφοριών και στοιχείων, μέσω της έρευνας αγοράς.

Όταν η εποχή αλλάζει, οι επιχειρήσεις οφείλουν να εξελίσσονται

Υπάρχει μια βασική προϋπόθεση που καθορίζει την βιωσιμότητα και την επιτυχία μίας επιχείρησης στις μέρες μας. Εάν η ταχύτητα είναι ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά της εποχής μας, εάν η ζωή μας επιβάλλεται να ακολουθεί τις αλλαγές της σύγχρονης πραγματικότητας τότε οφείλουμε όλοι να προσαρμοζόμαστε και να ακολουθούμε τις ανακατατάξεις και τις αναπροσαρμογές που επιτάσσουν οι ρυθμοί μας.

Εάν έχετε ή διευθύνετε μία μικρή ή μεγάλη επιχείρηση τότε προφανώς θα έχετε, εκ των πραγμάτων, συνειδητοποιήσει την επιτακτικότητα της συνεχής αλλαγής, την αναγκαιότητα να είστε πρωτοπόροι και να αντιδράτε ακαριαία σε κάθε μικρή μεταβολή των εκάστοτε υφιστάμενων συνθηκών.

Εκπαιδεύοντας τον εαυτό σου

Ζούμε στην εποχή των πολλών ευκαιριών. Εάν κάποιος σήμερα διαθέτει φιλοδοξία, εξυπνάδα και αντίληψη, μπορεί να κατακτήσει την κορυφαία επαγγελματική αναγνώριση, ανεξάρτητα από το που και πως ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του. Αλλά οι ευκαιρίες συνοδεύονται και από ευθύνες. Είναι στο χέρι του κάθε εργαζομένου να διαμορφώσει τη θέση εργασίας του, να ξέρει πότε πρέπει να την αλλάξει και πώς θα κρατηθεί παραγωγικός σε μια δουλειά στην οποία θα περάσει ίσως και 50 χρόνια από τη ζωή του. Για να καταφέρει κανείς τα παραπάνω θα πρέπει να κατανοήσει βαθιά τον εαυτό του και να μάθει να καλλιεργεί τη διαδικασία αυτή. Όχι μόνο να γνωρίσει ποιες είναι οι δυνατότητες του αλλά και με ποιο τρόπο μαθαίνει καλύτερα, πως συνεργάζεται καλύτερα με τους άλλους, ποιες είναι οι αξίες του και κάτω από ποιες συνθήκες αποδίδει καλύτερα.