• icon
  • icon
  • icon
  • icon
  • icon

ΝΕΑ

Ερευνητική συνεργασία της Coffee Island με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η Coffee Island υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριών ετών με το Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με αντικείμενο τη μελέτη της ποιότητας διαφόρων ποικιλιών του καφέ και των αντίστοιχων ροφημάτων καφέ. Συγκεκριμένα το συμβόλαιο υπογράφηκε μεταξύ της εταιρίας και του καθηγητή του τμήματος Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας κου. Δημήτριου Κουρέτα.

Με την πρωτότυπη αυτή συνεργασία θα μελετηθούν οι ευεργετικές επιδράσεις του καφέ στην υγεία τόσο όσον αφορά την ποιότητά του όσο και την ποσότητα που καταναλώνεται.

Ο καθηγητής κος Κουρέτας υπογράμμισε πως δεν έχει ξαναγίνει αντίστοιχη μελέτη σε διεθνές επίπεδο και τόνισε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες σε βάθος σχετικά με τις ποικιλίες καφέ. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ο καφές και η ευεργετική του επίδραση στην υγεία είναι ένας τομέας που δεν έχει ερευνηθεί σε βάθος ούτε σε σχέση με την ποιότητα, ούτε σε σχέση με την ποσότητα του καφέ».

Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στο τέλος του 2015 ενώ με την εξέλιξη των ερευνών θα αναπτυχθούν και σχετικές θέσεις εργασίας.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Coffee Island, δήλωσε: «Με αυτήν την συνεργασία μας δίνεται η δυνατότητα να υλοποιήσουμε τους στόχους και τα όνειρά μας. Άλλωστε, είναι δύσκολο να βρεις ανθρώπους που να μοιράζονται τις ίδιες αξίες και ιδανικά. Για εμάς ο καφές είναι επιστήμη. Με τα αποτελέσματα θέλουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της πρώτης ύλης που λαμβάνουμε από τους προμηθευτές».

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Ζαπανιώτης, Διευθυντής Τμήματος Marketing και των Τμημάτων Έρευνας και Ανάπτυξης της Coffee Island, υπογράμμισε: «Η συνεργασία με το Τμήμα Βιοχημείας έχει ύψιστη σημασία για την εταιρία μας. Αυτή η σύμπραξη δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον καφέ στην Coffee Island. Άλλωστε συνηθίζουμε να λέμε πως ο καφές έγινε επιστήμη».

Στη συνέχεια ο κ. Ζαπανιώτης τόνισε: «Ο καφές έχει μπει στη ζωή μας σε μεγάλο βαθμό. Ο καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει τι καταναλώνει. Με τα αποτελέσματα της μελέτης φιλοδοξούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στην παγκόσμια έρευνα που γίνεται για τις επιδράσεις του καφέ».

Διεθνής πιστοποίηση Q Graders από το Coffee Quality Institute (CQI)

Η Coffee Island απέκτησε πλέον την σημαντική διεθνή πιστοποίηση Q Graders από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Coffee Quality Institute (CQI) που δραστηριοποιείται σε διεθνές επίπεδο για τη βελτίωση της ποιότητας του καφέ αλλά και τις ζωές των ανθρώπων που τον παράγουν.

Ο καφές είναι ένα από τα πιο βασικά διαπραγματεύσιμα γεωργικά προϊόντα στον κόσμο και περισσότερα από 125 εκατομμύρια άνθρωποι εξαρτώνται από την παραγωγή του για την επιβίωσή τους. Το CQI παρέχει εκπαίδευση και τεχνική βοήθεια στους παραγωγούς καφέ και σε άλλα άτομα στην αλυσίδα εφοδιασμού για να αυξήσουν την αξία, τον όγκο και τη βιωσιμότητα της παραγωγής καφέ υψηλής ποιότητας.

Επίσης, λειτουργεί για την οικοδόμηση θεσμικής ικανότητας σε χώρες παραγωγής καφέ με τη δημιουργία συστημάτων και υποδομών που ενθαρρύνουν τη διασφάλιση της ποιότητας, η οποία κατά συνέπεια οδηγεί σε υψηλότερα εισοδήματα αγροτών. Επιπλέον, το CQI είναι ο μοναδικός οργανισμός που εργάζεται σε συνεργασία με χώρες παραγωγής και κατανάλωσης ώστε να δημιουργηθούν οι θεσμικές αλλαγές που μπορούν να χτίσουν μια πιο βιώσιμο αγορά.

Η ιδιαίτερη έμφαση που δίνεται από το CQI στην αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με την ποιότητα καθιστά τη διεθνή πιστοποίηση Q Graders σημαίνουσας σημασίας για την Coffee Island. Η εν λόγω διάκριση τιμά την εταιρεία η οποία θα συνεχίζει να λειτουργεί με γνώμονα την ποιότητα των υπηρεσιών και προϊόντων της.